ChiBall

ChiBall perustuu perinteiseen kiinalaiseen terveystietoon. ChiBall-liikkeet vapauttavat tukkeutuneen energian (Chi), poistavat jännityksiä ja jäykkyyttä sekä edistävät keskittymistä, tasapainoa ja koordinaatiota. ChiBall antaa sinulle työkalun, jolla voit tunnistaa elämäsi avainasiat: Missä olet nyt? Mitä haluaisit muuttaa? Mitkä ovat välttämättömiä muutoksia tunteaksesi itsesi kokonaiseksi, jolloin mieli, keho ja sielu ovat yhtä?

ChiBall-liikkeet tehdään tuoksuvan ChiBall-pallon kanssa. Pallon väri ja tuoksu yhdessä auttavat fyysisiin epätasapainotiloihin, tasapainottavat tunteiden vuoristorataa ja ravitsevat väsynyttä mieltä.

Kehomme resonoi jokaisen vuodenajan energiaa. Eri vuodenaikoina sisäelimemme tarvitsevat vuorollaan huoltoa ja puhdistusta. Jokaisella vuodenajalla onkin oma sisäelinparinsa. Liikkeillä, jotka hierovat, venyttävät ja stimuloivat sisäelimiä ja niiden meridiaaneja, on syvä sisäelimiä vahvistava vaikutus ja säännöllisellä harjoittelulla voidaan ylläpitää tasapainoa ja terveyttä vuoden ympäri.

ChiBallissa musiikkia käytetään tunnelman luomiseen ja mielen rauhoittamiseen. Jokaisella elementillä on tietty energian värähtelytaajuus. Puun elementillä on lempeä nouseva energia; Tuli on voimakas ja energinen; Maan elementti värähtelee keskittävästi ja ravitsevasti; Metallin energia liikkuu sisäänpäin ja on rauhoittava; Veden elementti on hiljainen ja sillä on reflektoiva vaikutus. ChiBall musiikissa huomioidaan edellä mainitut eri elementtien ominaisuudet. Puun elementin musiikki on herättävää, tuleen sopivat eloisat ja energiset teemat, maan elementin musiikki on pehmeää ja keskittymistä lisäävää, metallin musiikki on instrumentaalista ja ilman rytmiä, veden elementin tunnelmaa luodaan meditaatiomusiikilla.

ChiBall-harjoitus yhdistää idän ja lännen liikekieltä:

cblogouusiTai Chi ja Qi Gong puhdistavat, uudistavat ja elvyttävät kehoa sisäisesti hengitysharjoitusten ja meridiaaneja aktivoivien liikkeiden avulla.

ChiBall tanssi kiihdyttää aineenvaihduntaa ja lisää liikkuvuutta. Siinä käytetään energisiä , pehmeitä, hitaita, jatkuvia liikkeitä, joilla pyritään puhdistamaan kehoa ja lisäämään hapenottokykyä.

Jooga lisää voimaa, parantaa liikkuvuutta, keskittymistä, tasapainoa ja itsetietoisuutta.

Pilates kehittää keskikehon voimaa, tukee rankaa, tasapainottaa lantion asentoa ja lisää nivelten liikkuvuutta.

Feldenkrais metodi auttaa meitä päästämään irti, löytämään lapsuudenajan helpot liikemallit uudelleen ja parantamaan kuuntelemisen taitoa. Metodin filosofia on oppia itsestä oman itsensä kautta.

Syvärentoutus rauhoittaa kehon ja mielen hengityksen, visualisoinnin ja meditoinnin avulla.

ks lisää www.chiballmethod.fi