Esittely

Valmistuin hierojaksi kesällä 2007 ja olen siitä lähtien tehnyt klassista hierontaa omassa yrityksessäni Onnensiru ensin osa-aikaisesti ja viime vuodet päätyönäni. Koulutetun hierojan pätevyyden hankin keväällä 2015, jolloin hoitorepertuaarini laajeni mobilisoivaan hierontaan sekä faskia- eli lihaskalvo- ja triggerpistekäsittelyihin ja näistä suoritin myös jatko-opintoja syksyllä 2015. Keväällä 2016 faskiaopinnot jatkuivat ja valmistuin MyFascia-terapeutiksi maaliskuussa sekä perehdyn Rolfing-kehonhoitomenetelmään huhtikuussa Saksassa. Kesäkuussa olin mukana Suomen ensimmäisessä Powerfingers-ohjaajakoulutuksessa. Powerfingers on terapiaväline, jonka kanssa käden lihastasapainon työstäminen on helppoa. Uusin aluevaltaukseni on Chiball, jonka ohjaajaksi valmistuin elokuussa. Chiball on lempeä mutta tehokas “hyvän mielen tunti”, jossa yhdistyvät idän ja lännen opit: tai chi, qi gong, jooga, pilates, feldenkreis ja erilaiset rentoutumisharjoitukset.

Faskian eli kehomme sidekudoksen ja lihaskalvojen merkitys ihmisen anatomiassa ja fysiologiassa on nykytutkimuksen mukaan varsin merkittävä. Se on koko kehon peittävä jatkumo, verkosto, mikä tekee siitä yhden kehon viestijärjestelmistä. Se on tärkeä voimansiirrossa, liikkuvuuden määrittäjänä sekä kehon tasapainoisessa toiminnassa. MyFascia-hoitomenetelmä perustuu näihin jatkumoihin, lihasmeridiaaneihin. Muinaisten kiinalaisten mukaan elämänenergiamme Chi kulkee myös meridiaanijärjestelmässä. Näin vanha ja uusi tieto kohtaavat. Tällainen kokonaisvaltainen ajattelutapa, missä keho, mieli ja energia kohtaavat, on hyvin lähellä sydäntäni, sillä olen ammatiltani myös joogaopettaja (Seasonal Yoga RYT200/ Wellness & Balance Finland 2013-2014). Faskian merkitys toiminnallisessa harjoittelussa ja liikkeen hallinnassa tuo oman mausteensa joogaharjoitukseenkin. Käytän paljon joogasta tuttuja liikkeitä ja venytyksiä sekä hengitysharjoituksia hierontatyön tukena, kun opastan asiakkaitani omatoimiseen harjoitteluun.

Kokonaisvaltaista ajattelutapaa tukevat koko kehon vyöhyketerapia eli refleksologia (Medika Nova 2009–2013) sekä NLP-koulutukseni (NLP Practitioner ja Master Practitioner/True Hearts NLP Finland Oy 2013–2014).  Vyöhyketerapiassa kehon epätasapainotiloja hoidetaan heijastejärjestelmien kautta. Käyn läpi heijastepisteitä ala- ja yläraajoista, selästä sekä korvista ja pään alueelta. NLP taas toimii mielen harjoittamisen kautta. Esimerkiksi stressitilanteessa niin keho kuin mielikin ovat ylirasittuneita ja hoidosta tulee kokonaisvaltaisempi, kun hoidetaan molempia.

Käytän pääosin hajusteettomia ja ihoystävällisiä Schuppin hierontatuotteita, mutta myös etenkin rentouttavissa hieronnoissa Frantsilan luontaisia hierontaöljyjä, eteerisiä öljyjä sekä hoitosalvoja. Lämpöpakkaukset ja imukupit tehostavat tarvittaessa hierontakäsittelyä. Miellyttävään ilmapiiriin kuuluu rentouttava taustamusiikki asiakkaan niin toivoessa.

Minulle hoitotyö on todellinen aikuisiän kutsumusammatti. Haluan jatkokouluttautua ja pysyä ajan tasalla, jotta voin palvella asiakkaitani mahdollisimman hyvin, kokonaisvaltaisesti ja perustellusti. Hyvään asiakaspalveluun kuuluu ihmisen kohtaaminen yksilönä, lämpimästi ja ammattitaidolla. Jokainen ihminen ja hoitokerta on ainutlaatuinen ja se suunnitellaan yhdessä asiakkaan kanssa. Tyytyväinen asiakas on paras mainos ja käyntikortti ja tämän työn suola. Olen iloinen, kun voin olla avuksi!