Maalis-huhtikuussa pidän 3 workshopin sarjan, jossa keskitytään kehon liikkuvuuden ja tukilihasten toiminnan parantamiseen. Näiden tulisi olla kunnossa ennen mitään muuta treeniä. Eli jos treenaat, mutta kremppoja esiintyy, ehkä tässä olisi sulla petrattavaa. Tai jos et treenaa ja kehossa on jäykkyyttä tai kipuja, näistä on syytä aloittaa. Nämä workshopit on tarkoitettu siis kaikille: sohvaperunoille, kuntoilijoille tai aktiiviliikkujille. Totuus on, että kaikissa kategorioissa on paljon kremppoja ja kipuja, joita ei tarvitsisi olla.

Näkökulma on faskiassa: miksi se on tärkeä ja miksi ja miten se pitää ottaa huomioon on muu treenisi sitten hyötyliikuntaa, lihaspumppia, juoksua tai taitolajeja. Eli ei tehdä suorituskykytestejä, vaan keskitytään niihin komponentteihin, joiden tulee olla kunnossa ennen kuin treenaat voimaa tai kestävyyttä terveellisemmin ja pienemmällä vammariskillä.

Tervetuloa tutustumaan nykyaikaiseen toiminnalliseen kehonhuoltoon, joka edistää kokonaisvaltaisesti terveyttä ja tuo lisää energiaa ja joiden avulla treeni taas kulkee/paranee tai arki sujuu.

Workshopit on rakennettu tukemaan toinen toisiaan, joten parhaimman hyödyn saat osallistumalla 3 workshopin kokonaisuuteen yhteishintaan 90€. Olisi hyvä osallistua ainakin toiseen kehon liikkuvuutta parantavaan workshopiin ennen tukiworkshopia. Jos paikkoja jää (workshopit toteutetaan 6 hengen pienoisryhmissä), myös yksittäiseen voi osallistua hintaan 35€.

I KEHON OMAHUOLTO RULLALLA/PALLOLLA
Ryhmä 1 la 18.3. klo 10.30-13.00 tai
Ryhmä 2 ma 20.3. klo 18.00-20.30

Tuottaako jokin arkinen liike/ normaali treeni kipua? Haluatko oppia hoitamaan omaa kehoasi tarkoituksenmukaisesti? Osaatko rullata eri tekniikoilla vai lanaatko kivuliaasti edestakaisin?

Kivut pitää hoitaa pois ennen säännöllistä treeniä, joko itse rullalla/pallolla tai esim. faskiahoidossa. Eri tekniikoilla ja välineillä on eri käyttötarkoituksensa!

II KEHON LIIKKUVUUS – testaus ja lääkkeet
Ryhmä 1 la 8.4. klo 10.30-13.00 tai
Ryhmä 2 ma 10.4. klo 18.00-20.30

Onko keho jäykkä? Jokin liike ei onnistu? Onko puolieroja?

Faskioiden liikkuvuus on saatava normaaliksi ja symmetriseksi, muuten kalvojärjestelmä voi ohjata lihaskuntoliikkeet/kuormituksen väärin ja treenaat/arkiliikut itse asiassa vain itseäsi kireämmäksi. Jos keho on liikkuvuudeltaan kovin toispuoleinen, kuormitat sitä koko ajan virheellisesti ja vammariski suurenee.

III KEHON TUKI – testaus ja lääkkeet
Ryhmä 1 la 22.4. klo 10.30-13.00 tai
Ryhmä 2 ma 24.4. klo 18.00-20.30

Kehon tukilihaksiston aktivointi ja hyvä toiminta (reaktiot) edellyttävät faskian liikkuvuutta eli että aisti- ja liikeinformaatio kulkee. Tukilihasten pitää tukea myös liikkeessä, ei riitä siis, että vain esimerkiksi lankuttaa.

Ilmoittaudu mukaan [email protected] tai 044-3043 120.