La 23.4. Lauantai alkaa olla taputeltu täällä Rolfing- majatalossa. Ja sananmukaisesti taputeltu, sillä viimeinen nelipäiväinen kurssimoduuli perehdyttää meidät kosketuksen saloihin. Tekniikka on kuulosteleva, tunnusteleva; hitaampi ja läsnäoleva. Tänään harjoiteltiin epäsuoria ja suoria faskiatekniikoita, mutta myös kehon lukemista. Eli ensin kehoa tarkastelemalla määriteltiin käsittelyä vaativat kohdat, jotta keho asettuisi paremmin ja vähemmän energiaa kuluttavaksi ja sen jälkeen valittiin tarpeenmukainen hoitotapa. Hyvin mielenkiintoista ja kokonaisvaltaista.

Ensimmäisen ja kolmannen kurssimoduulin väliin mahtui anatomiamoduuli, joka ei ollut pelkkää teoriaa tai palpaatiota, vaan huipentui livekokemukseen, kun pääsimme tutkimaan vastateurastetun lampaan anatomiaa omin käsin (majatalossamme pidetään lampaita; opetustilaisuuden jälkeen lammas päätyi ruuaksi).  Kokemus oli hieno ja käsitys kehon rakenteiden jatkuvuudesta ja faskian tärkeästä roolista vain vahvistui.

Kaksi opintopäivää vielä edessä ja tiistaina edessä kotimatka Suomeen. Jo nyt voin sanoa, että kannatti lähteä! Koulutus on ollut mahtava, tuottanut jo monia oivalluksia ja herättänyt useampia kysymyksiä sekä ajattelemisen aiheita. Pureskeltavaa riittää pitkäksi aikaa, mutta olen varma siitä, että tämä oppi tulee muuttamaan tapaani työskennellä sen verran uusia työkaluja on tullut käyttöön.

Nähdään pian 😀

 

 

Ke 12.4. Terveiset Agathariedista! Toinen opiskelupäivä takana täällä Alppien syleilyssä. Opiskelu on intensiivistä alkaen aamulla yhdeksältä ja päättyen kuuden maissa illalla. Opiskelun ohella saamme nauttia huikeista maisemista ja todella maukkaasta, alusta asti itse tehdystä, kasvispitoisesta ruuasta. Kevät on täällä sen verran pidemmällä, että hyvin vihertää jo. Joten esim. nokkosta käytetään todella paljon, teessä, riisin joukossa, kastikkeissa. Todellinen detox-ruokavalio siis, vihreä puhdistaa. Tosin joka kattauksella on myös jälkiruoka, joten makeannälkäkään ei pääse yllättämään.

Meitä on täällä 30 opiskelijaa oppimassa Rolfing-menetelmää. Eurooppa on laajasti edustettuna, mutta mukana on myös kanssaoppija Argentiinasta, Israelista ja Japanista. Joten kyseessä on maailmanlaajuisesti tunnetusta hoitomenetelmästä, joka Suomessa on vielä suhteellisen tuntematon. Ja syyttä suotta, sillä jo kahden päivän kokemuksen tuomalla syvällä rintaäänellä voin todeta, että kyseessä on hieno menetelmä 😃.

Kurssi koostuu 3 eri moduulista, joista tämän ensimmäisen nelipäiväisen näkökulma Rolfingiin on liikkeen ja oman kehon kautta. Harjoittelemme mm. oman keskuksen löytämistä, maadoittamista ja intention tärkeyttä tai tarkastelemme hengityksen merkitystä liikkeessä, jotta voisimme edes alkaa hoitamaan. Makes sense ja en voi olla miettimättä yhtäläisyyksiä joogaan. 2 päivää vielä edessä tätä moduulia, odotan innolla lisää.

Sää täällä on mielenkiintoinen. Tänään olin päiväkävelyllä lounastauolla,  aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta ja oli lämmintä, kevään eka t-paitakeli. Alle 2 tuntia myöhemmin taivas peittyi tummiin pilviin, ukkosti ja salamoi ja satoi oikein kunnon rakeita. Maa oli valkoisenaan lumesta. Siinä sitten varvastossuilla luisteltiin takaisin majapaikkaan. Matka ei ollut pitkä, mutta sitäkin ikävämpi. Eivät etukäteen turhaan varoitelleet oikukkaasta säästä.

Tässä kaikki tällä erää. Nettiyhteys täällä on melko olematon, joten blogikirjoituksia tippuu silloin kun olot on suotuisat. Siihen asti heipat.

 

Su 3.4. Ulkomaankomennus Saksaan lähestyy! Osallistun kaksiviikkoiseen Rolfing-menetelmän intensiivikurssiin huhtikuussa. Rolfing-menetelmä on Euroopassa tunnettu kehonhoitojärjestelmä, jonka avulla puretaan kehon sidekudosrakenteen jännitystiloja. Kurssi sisältää 3 eri moduulia, jossa faskiaa lähestytään funktionaalisen anatomian, kosketuksen ja liikkeen kautta. Kerron lisää tunnelmia kurssilta!