BODYCLOCK eli KEHON KELLO

Kiinalaisen terveystieteen mukaan suurin osa sairauksista syntyy siitä, että asiat eivät tapahdu oikeassa suhteessa, oikealla tavalla ja oikeaan aikaan. Päivärytmi, vuodenajan muutokset ja mm. eri aikavyöhykkeet vaikuttavat kehon eri osissa kulkevissa meridiaaneissa eli energiakanavissa virtaavaan energiaan ja näin ollen myös niihin liittyviin sisäelimiin. Kuten vuorokaudella, myös meridiaaneilla on oma 24-tuntinen kiertonsa.

Erilaisissa epätasapainotiloissa (esimerkiksi stressi, tapaturma, aikavyöhykkeiden läpi matkustaminen, sairastuminen yms.) on mahdollista tahdistaa kehon kello uudelleen. Seasonal Yogassa käytämme tähän tarkoitukseen Body Clock (kehon kello) harjoitusta. Vaikka varsinaista epätasapainotilaa ei olisi, harjoitus on kokonaisvaltainen ja terveyttä edistävä ja näin ollen sopii kaikille.

Body Clock Yang on Sue Wooddin kehittämä harjoitus, joka koostuu aurinkotervehdyksestä ja kuudesta erillisestä seisten tehtävästä flowsta, jotka aktivoivat ja hoitavat määrättyjä sisäelinpareja ja niiden meridiaaneja. Harjoituksen voi tehdä kokonaisena tai vain yksi flow kerrallaan keskittyen hoitamaan tiettyä sisäelinparia. Harjoitus on dynaaminen ja tasapainoittava.

Body Clock Yin on myös Sue Wooddin kehittämä harjoitus, joka koostuu kuuntervehdyksestä ja kuudesta erillisestä istuen/lattialla tehtävästä flowsta, jotka aktivoivat ja hoitavat määrättyjä sisäelinpareja ja niiden akupisteitä. Harjoituksen voi tehdä kokonaan tai vain yksi flow kerrallaan keskittyen hoitamaan jotain tiettyä sisäelinparia. Harjoitus on rauhoittava ja tasapainoittava.