Millaista on hyvä hengitys? Mitä merkitystä sillä on, miten hengittää? Eikös hengitys tapahdu itsestään, miksi sitäkin pitäisi “treenata”?

On totta, että hengitys on automaattista, sillä se on elämää ylläpitävä toiminto. Hengitys on kuitenkin myös TAPA, johon voimme vaikuttaa tietoisesti: voimme hengittää rauhallisemmin tai syvemmin tai tietysti myös tehostaa hengitystä tarpeen tullen. Osittainen tahdonalaisuus tekee hengityksestä loistavan itsesäätely- ja hoitomenetelmän.

Nykyään elämme hektisessä maailmassa, jossa tuntuu olevan aina kiire ja joku suoritus menossa, jolloin hengitys usein pinnallistuu, epäsäännöllistyy eli häiriintyy jollain tavoin. Silloin se ei enää ravitse meitä niin kuin sen pitäisi, elimistön solut kärsivät hapenpuutteesta. Unemme häiriintyy helposti mm. kuorsauksen tai hengityskatkosten vuoksi, jolloin kehon palautuminen estyy. Erilaiset astmat tai ahdistuneisuusoireet ovat yleistyneet. Hengitystapaamme muuttamalla ja hengittämällä tietoisemmin monet vaivat helpottavat tai jopa häviävät kokonaan. Hengitysharjoitukset ovat helppo ja turvallinen tapa itsehoitoon.

Hyvä hengitys workshopissa käymme läpi hengityksen fysiologista pohjaa sekä teemme runsaasti erilaisia hengitys- ja kehotietoisuusharjoituksia mm.
– joogan hengitysharjoitukset auttavat rentoutumaan ja keskittymään sekä tasapainottavat olotilaa
– tutustumme Buteyko-menetelmään, jota maailmalla käytetään paljon etenkin astman hoidossa
– tutustumme kotimaiseen psykofyysiseen hengitysterapiaan, jota on kehitelty ylihengitysoireisiin ja kehollisten oiretuntemusten hoitoon.

Aina kuitenkin hengität, joten on väliä, miten sen teet.
Kohtele hengitystä niin kuin sisäistä lastasi. Hengitystä ei saa suorittaa. On siis pysähdyttävä sen ääreen.

Aika: 18.00-20.00

Hinta: 30€

Lämpimästi tervetuloa mukaan! Varaa oma paikkasi numerosta 044- 3043 120 tai [email protected]